Om miraDry

miraDry godkändes av US FDA i januari 2011 för att behandla axillär hyperhidros eller överdriven underarm svettning och finns nu i sverige.

Enheten har också FDA-godkänts 2015 för att permanent minska oönskat hår under armarna av alla färger; vilket gör den till den första FDA-godkända enheten tillgänglig att stoppa både oönskad armsvett och hårväxt. Det som är så bra med miraDry för permanent hårborttagning är att den fungerar oavsett vilken hud/hårfärg du har, vilket är en fördel för laserbaserad hårborttagning.

En studie som publicerades i ”Journal of Cosmetic and Laser Therapy” under 2013 visade att miraDry var effektivt vid behandling av både hyperhidros (överdrivet svettande) och osmidrosis (illaluktande svett). Som en del av studien behandlades 11 patienter i asien med miraDry och utvärderades sedan 7 månader senare för förbättring av symtomen. Vid uppföljningen var 83,3% av patienterna fast beslutna att dem hade upplevt en två poängs förbättring i Hyperhidros Disease Severity Scale (HDSS). Samt bland de patienter med illaluktande svett (osmidrosis), visade hela 93,8% av dem goda till utmärkta resultat.

I april 2012 hade klinisk data från University of British Columbia visat att miraDry var framgångsrik i att minska armsvett hos över 90% av patienterna. Den genomsnittliga svettminskningen var 82%.

Föreställ dig ett liv med frihet från bekymmer såsom synliga svettfläckar, förstörda favoritkläder av deodoranter eller antiperspiranter, eller en svett attack i ett personligt eller professionellt möte. Lev ett liv i förtroende renlighet och frihet med miraDry! MiraDry är den enda icke-invasiva behandlingen mot hyperhidrosis som permanent eliminerar svett och luktkörtlar i armhålan.

Miradry device
Mira Dry hud

Hur fungerar miraDry?

Medan miraDry är lovande nyheter för dem som lider av underarmsvettning, så kan den tyvärr inte än användas för att behandla överdriven svettning i andra områden såsom händer eller fötter eftersom behandlingen har optimerats för att ta hänsyn till de fysiska attributerna för armhålorna.

MiraDry använder mikrovågsenergi, vilket har bevisats vara en idealisk metod för att behandla svett- och odörkörtlarna i underarmarna. Energin levereras till den nivå under hudytan där körtlarna ligger och eliminerar dessa effektivt med värme. Samtidigt kyls huden för ökad komfort och säkerhet.

MiraDry behandlingen utförs av en läkare och tar normalt en timme. Lokalbedövning (vanligtvis lidokain injektioner) kommer att administreras innan behandlingen. Patienter brukar uppleva liten eller inget obehag under behandlingen och det finns minimala till inga bivärkningar efteråt. Mild smärtstillande och isförpackningar rekommenderas generellt under ett par dagar om man får bekymmer. De flesta patienter kan återgå till normala aktiviteter eller jobb direkt efter ingreppet, och kan normalt återuppta fysisk träning inom några dagar.

Vanliga och mindre biverkningar av miraDry inkluderar svullnad i armhålorna, rodnad och ömhet som varar i några dagar. Domningar och stickningar kan uppträda i överarmen eller armhålan och kan pågå i cirka fem veckor. Medan svettning är en viktig kroppsfunktion för temperaturkontroll, innehåller armhålorna mindre än 2% av kroppens svettkörtlar. Enligt experter bör avskaffandet av dessa svettkörtlar inte ha någon effekt på kroppens värmereglering och kompensatoriska svettningar (istället svettas på andra kroppsdelar, vanliga efter ETS kirurgi) inte visat sig vara ett bekymmer.

Miradry behandling
miradry woman treated